BATONY OWSIANE

2016-10-13



 

Składniki:

? 100 g płatków owsianych

? 50 g płatków owsianych górskich

? 125 g miodu gryczanego

? 20 g oleju kokosowego

? 100 ml soku z malin

? łyżka mielonego siemienia lnianego ? około 12g

? 100 ml ciepłej wody.

 

Wykonanie:

 

Miód i olej kokosowy rozpuszczamy, następnie dodajemy sok. Chwilę podgrzewamy, ale nie dopuszczamy żeby płyn się zagotował. Płatki i siemię lniane łączymy ze sobą. Zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą. Pozostawiamy na 30 minut, aż składniki napęcznieją. Jeśli zalewy jest za mało, można dodać wody. Po upływie 30 minut dokładnie mieszamy. Rozprowadzamy masę na prostokątnej blaszce, przykrytej papierem do pieczenia. Czas pieczenia to 20-30 minut w 150 stopniach. Po upieczeniu kroimy całość na 8 kawałków.

Batony są idealne na drugie śniadanie, a także jako przegryzka przed treningiem lub zaraz po.

przepis by Małgorzata Kotowicz

Witaj!
Drogi Konsumencie, w związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 (znanym też jako „RODO”) pragniemy poinformować Cię, w jaki sposób przetwarzane są dane osobowe pozostawiane przez Ciebie podczas korzystania ze strony e-sklepu www.jejsklep.pl. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Klikając dowiedz się więcej, zamykając ten komunikat lub przechodząc do sklepu wyrażasz zgodę na przetwarzanie tych danych, w tym w plikach cookies, przez adrenaline.pl sp. z o. o. sp. k. z siedzibą w Olsztynie.
Ok, rozumiem
pixelpixelpixelpixelpixel