WEGAŃSKIE PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ

2016-10-06



Wegańskie placuszki z kaszy gryczanej Składniki:



? 100g kaszy gryczanej,
? 1 łyżeczka ksylitolu /miodu,
? 1 łyżeczka kurkumy i cynamonu,
? pół łyżeczki proszku do pieczenia
? odrobina oleju kokosowego do smażenia


Kaszę gryczaną moczymy przez noc. Rano przekładamy na sitko i przepłukujemy wodą. Kaszę blendujemy, stopniowo dodając wodę do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy. Smażymy z odrobiną oleju kokosowego. Na wierzchu kładziemy zblendowany jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi. Bon appétit!






przepis by Małgorzata Kotowicz
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixel