WEGAŃSKIE PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ

2016-10-06



Wegańskie placuszki z kaszy gryczanej Składniki:



? 100g kaszy gryczanej,
? 1 łyżeczka ksylitolu /miodu,
? 1 łyżeczka kurkumy i cynamonu,
? pół łyżeczki proszku do pieczenia
? odrobina oleju kokosowego do smażenia


Kaszę gryczaną moczymy przez noc. Rano przekładamy na sitko i przepłukujemy wodą. Kaszę blendujemy, stopniowo dodając wodę do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy. Smażymy z odrobiną oleju kokosowego. Na wierzchu kładziemy zblendowany jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi. Bon appétit!






przepis by Małgorzata Kotowicz
Witaj!
Drogi Konsumencie, w związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 (znanym też jako „RODO”) pragniemy poinformować Cię, w jaki sposób przetwarzane są dane osobowe pozostawiane przez Ciebie podczas korzystania ze strony e-sklepu www.jejsklep.pl. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Klikając dowiedz się więcej, zamykając ten komunikat lub przechodząc do sklepu wyrażasz zgodę na przetwarzanie tych danych, w tym w plikach cookies, przez adrenaline.pl sp. z o. o. sp. k. z siedzibą w Olsztynie.
Ok, rozumiem
pixelpixelpixelpixelpixel