#ZOSTANWDOMU - przepis na fit piankę Kinder Country

2020-03-24
#ZOSTANWDOMU - przepis na fit piankę Kinder Country
Uwielbiasz ćwiczenia i dbasz o to, co jesz, aby pilnować swojej sylwetki, ale jednocześnie uwielbiasz też słodkości i desery jako nagrodę za wykonanie pracy? Witaj w klubie! My również nie możemy oprzeć się mniejszym i większym grzeszkom, dlatego nieustannie poszukujemy nowych przepisów i rozwiązań, które pozwolą nam cieszyć nasze delikatne, damskie podniebienia. Sytuacja związana koronawirusem mocno rozbujała akcję "ZOSTAŃ W DOMU", dlatego każda z nas ma z pewnością sporo czasu na eksperymentowanie w kuchni. Z pomocą przychodzi nam dziś nasz ambasadorka Patrycja Polakowska, która jako @Fitpatilife szaleje na Instagramie. Co przygotowała dla nas nasza szefowa kuchni? Dowiesz się już za moment!



Przepis na FIT PIANKĘ KINDER COUNTRY:

Sprawa najważniejsza, czyli składniki. Czego konkretnie będziesz potrzebować?

- 250 g twarogu chudego

- 250-300 ml mleka

- Odżywka białkowa (waniliowa)

- Żelatyna

- 150 g daktyli suszonych

- 6 kostek gorzkiej czekolady

- Do posypki: Orzechy nerkowca, podpłomyki bez cukru, baron białkowy, orkisz ekspandowany


Zakupy zrobione, kuchnia przygotowana, także co dalej?

Jak przygotować FIT PIANKĘ KINDER COUNTRY?

1. 4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 100 ml wrzątku, dobrze wymieszać i odstawić do przestudzenia (można wstawić na chwilę do lodówki),

2. 250 g twarogu chudego, 250-300 ml (dowolnego) mleka, 50-80 g odżywki białkowej (wanilia) i (opcjonalnie) erytrol wrzuć do miski, a następnie zblenduj na jednolitą masę. Po tym wlej do niej wystudzoną (nie gorącą!) żelatynę i zblenduj jeszcze raz tak, aby powstało jak najwięcej bąbelków (deser będzie bardziej puszysty),

3. Przelej masę do silikonowej foremki (u mnie foremka na 12 sztuk), zaczekaj, aż stężeje i wstaw do lodówki do schłodzenia,

4. 150 g daktyli zalej wrzątkiem i odstaw do przestygnięcia,

5. Przygotuj dodatki do posypania deseru: rozdrobnione orzechy nerkowca, pokrojony baton białkowy, pokruszone podpłomyki bez cukru, orkisz ekspandowany (wszystko według uznania),

6. Odlej odrobinę wody z zalanych wcześniej daktyli, dosyp 30-40 g białka i zblenduj na jednolitą masę,

7. Po godzinie wyjmij schłodzoną formę z deserami,

8. W kąpieli wodnej w garnuszku rozpuść 6 kostek gorzkiej czekolady i 50 ml mleka,

9. Na każdy z mini deserów wyłóż masę daktylową, następnie polej przestudzoną polewą czekoladową i posyp przygotowanymi wcześniej dodatkami.


Pokaż więcej wpisów z Marzec 2020
pixel