RAW CAKE

2016-07-28
RAW CAKE Raw cake  


Spód:

- 200g pestek słonecznika
- 100g wiórek kokosowych  

Masa:

- 200g kaszy jaglanej
- 1 banan
- 1 łyżka kakao
- duża łyżka domowego wiśniowego dżemu

 



Wiórki kokosowe i słonecznik blendujemy na jednolitą masę, dodając odrobinę wody. Masa powinna być zdecydowanie gęstsza niż masło orzechowe. Foremkę (średnica 25 cm) wykładamy folią aluminiową. Powstałą masę równomierne rozprowadzamy na dnie i po bokach. Wstawiamy do zamrażarki na 30 minut.  


Kaszę jaglaną dzień wcześniej (najlepiej wieczorem) zalewamy ciepłą wodą. Rano płuczemy i łączymy ją ze wszystkimi wymienionymi składnikami. Jeśli ktoś lubi słodycze, może dodać więcej dżemu, bananów bądź ksylitol albo daktyle. Wszystko blendujemy i wlewamy na wcześniej przygotowany spód. Ciasto wstawiamy na 30 minut do lodówki. Dekorujemy czym tylko dusza zapragnie. Ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2016
pixel