Wegańskie naleśniki
2016-04-14
Wegańskie Naleśniki z ciecierzycy
PRZYGOTOWANIE:
Najpierw musimy przygotować wegański odpowiednik jajka ? 20g mielonego siemienia lnianego zalane 60 ml wody. Odstawiamy na 10 min. Dodajemy wegańskie jajko do reszty składników i wszystko dokładnie mieszamy. Możemy użyć ubijaczki do jajek. Ponownie odstawiamy na 10 minut. Smażymy na suchej patelni. Konsystencja jest dość gęsta dlatego trzeba odpowiednio szybko i sprawnie rozprowadzić ją na patelni.
Smacznego!
Składniki:
-
20g mielonego siemienia lnianego
-
460 ml wody
-
opakowanie budyniu bez cukru
-
30g mąki z ciecierzycy
-
400 ml wody
-
łyżeczka oleju kokosowego
PRZYGOTOWANIE:
Najpierw musimy przygotować wegański odpowiednik jajka ? 20g mielonego siemienia lnianego zalane 60 ml wody. Odstawiamy na 10 min. Dodajemy wegańskie jajko do reszty składników i wszystko dokładnie mieszamy. Możemy użyć ubijaczki do jajek. Ponownie odstawiamy na 10 minut. Smażymy na suchej patelni. Konsystencja jest dość gęsta dlatego trzeba odpowiednio szybko i sprawnie rozprowadzić ją na patelni.
Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z
Kwiecień 2016