Wegańskie naleśniki

2016-04-14
Wegańskie naleśnikiWegańskie naleśniczki z ciecierzycyWegańskie Naleśniki z ciecierzycy

Składniki:
  • 20g mielonego siemienia lnianego
  • 460 ml wody
  • opakowanie budyniu bez cukru
  • 30g mąki z ciecierzycy 
  • 400 ml wody
  • łyżeczka oleju kokosowego   

PRZYGOTOWANIE:
Najpierw musimy przygotować wegański odpowiednik jajka ? 20g mielonego siemienia lnianego zalane 60 ml wody. Odstawiamy na 10 min. Dodajemy wegańskie jajko do reszty składników i wszystko dokładnie mieszamy. Możemy użyć ubijaczki do jajek. Ponownie odstawiamy na 10 minut. Smażymy na suchej patelni. Konsystencja jest dość gęsta dlatego trzeba odpowiednio szybko i sprawnie rozprowadzić ją na patelni.

Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z Kwiecień 2016
pixel