WEGAŃSKIE PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ

2016-10-06
WEGAŃSKIE PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ


Wegańskie placuszki z kaszy gryczanej Składniki:



? 100g kaszy gryczanej,
? 1 łyżeczka ksylitolu /miodu,
? 1 łyżeczka kurkumy i cynamonu,
? pół łyżeczki proszku do pieczenia
? odrobina oleju kokosowego do smażenia


Kaszę gryczaną moczymy przez noc. Rano przekładamy na sitko i przepłukujemy wodą. Kaszę blendujemy, stopniowo dodając wodę do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy. Smażymy z odrobiną oleju kokosowego. Na wierzchu kładziemy zblendowany jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi. Bon appétit!






przepis by Małgorzata Kotowicz
Pokaż więcej wpisów z Październik 2016
pixel