Wysokobiałkowe jogurty naturalne, po które warto sięgnąć w sklepach
2019-02-28
Jogurty naturalne warte naszej uwagi
Na polskim możemy znaleźć całą gamę jogurtów naturalnych.
Różnią się między sobą pojemnością, składami, wartościami odżywczymi, ceną, czy też co dla sportowców jest ważne - zawartością białka w 100g praduktu.
Przygotowaliśmy dla Was propozycję 3 wysokoproteinowych jogurtów naturalnych:
SKYR NATURALNY
źródło: piatnica.com.pl | www.biedronka.pl/
Na ten moment „gwiazda” wśród jogurtów naturalnych
Słusznie?
Słusznie
Wyróżnia go przede wszystkim konsystencja, która jest gęsta i zbita oraz delikatny smak.
Miło patrzy się również na skład który prezentuje się następująco:
mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
Tabela wartości odżywczych również zachwyca
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 274 kJ / 64 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 4,1 g
w tym cukry 4,1 g
białko 12 g
Tylko 64kcal w 100g produktu <3
Wysoka zawartość białka, znikoma ilość węglowodanów i 0g tłuszczu!
Idealny solo, w połączeniu z granolą, czy z owocami.
Warty naszej uwagi jest również jogurt naturalny typu greckiego
źródło: www.piatnica.com
Jest mniej gęsty niż SKYR, ale dalej jego konsystencja wlicza się w te mocno gęste.
Smak również delikatny, aczkolwiek już bardziej przypominający typowy posmak dla jogurtu naturalnego.
Co go wyróżnia?
Bardzo niska kaloryczność, ale co za tym idzie – znajdziemy w nim odrobinę mniej białka:
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 218 kj/ 51 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 4,1 g
w tym cukry 3,4 g
Białko 8,7 g
Skład podobnie jak wyżej prezentuje się ładnie
Składniki: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus)
Trzecim produktem, po który warto sięgać to JOGURT PROTEIN NATURALNY
źródło: www.czytamyetykiety.pl
Tutaj mamy jeszcze mniejszą kaloryczność niż jogurcie greckim!
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 206 kJ/48 kcal
Tłuszcz 0 g
-w tym nasycone
kwasy tłuszczowe 0 g
Węglowodany 3,3 g
-w tym cukry 2,9 g
Białko 8,8 g
Skład krótki i miły dla oka
Składniki: mleko, bakterie fermentacji mlekowej
Tu mamy podobnie jak wyżej -> 8,8g białka w 100g produktu.
Na pewno któryś z tych produktów znajdziecie w sklepie, w którym najczęściej robicie zakupy
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2019